Se några av våra recept

HALLONGROTTOR – CA 30 STYCKEN

Du behöver
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl hallonsylt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200°. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg som du sedan rullar ut till en längd. Dela längden i 30 bitar och rulla varje bit till en kula som stoppas i en småbrödsform. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

TIPS!
Variera dina hallongrottor genom att tillsätta 1 tsk kanel i degen. Otroligt gott

KOKOSTOPPAR – CA 30 SMÅ TOPPAR

Du behöver
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
Rivet skal av 1 lime

Gör såhär
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, limeskal och smör till ägg- och sockerblandningen. Låt smeten vila i 10 minuter. Klicka därefter ut den med hjälp av två skedar eller med en sprits. Forma till små söta toppar på en plåt med bakplåtspapper. Du kommer få ut cirka 30 små alternativt 15 stora kokostoppar. Grädda stora toppar i 15 minuter och små toppar i 10 minuter.

TIPS!
Låt kokostopparna kallna och doppa dem därefter i smält choklad. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper!

KÄRLEKSMUMS – CA 30 RUTOR

Du behöver
Botten
2 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g smält smör

Glasyr
3 ½ dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk vispgrädde
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Kokos till garnering

Gör såhär
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet väl med resten av de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret i äggsmeten. Häll smeten i en mindre bakplåtspappersklädd långpanna, cirka 35×25 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i 225° i 10-12 minuter. Rör samman glasyren och bred över den avsvalnade kakan. Strö över kokos och skär i rutor!